B2B

Haal meer uit je horecabedrijf met een geavanceerd horeca kassasysteem

Miljoenen mensen hebben in Nederland ooit in hun leven weleens in de horeca gewerkt, bijvoorbeeld als bijbaan in hun studententijd. Iedereen die ooit in deze dynamische sector heeft gewerkt, weet dat het er behoorlijk aan toe kan gaan en dat de werkdruk ook aanzienlijk op kan lopen. Voor de ondernemer is het dan ook zaak om altijd te zoeken naar de meest efficiënte manieren van werken, zodat de gasten zo goed mogelijk geholpen worden en het personeel ook niet onder een te hoge werkdruk staat en ook tevreden is.

Voor de ondernemer zelf is het daarnaast ook belangrijk om genoeg tijd te maken voor backoffice processen, zoals bijvoorbeeld de boekhouding. Door gebruik te maken van de juiste tools, is het mogelijk om hier veel tijdwinst mee te boeken. Een van de belangrijkste hulpmiddelen binnen een horeca etablissement op dit gebied is een goed werkend kassasysteem.

Een goed kassasysteem bespaart tijd op de boekhouding

De technologie staat allesbehalve stil en horeca kassasystemen zijn de afgelopen tientallen jaren dan ook behoorlijk doorontwikkeld. Kassasystemen zijn tegenwoordig computers die boordevol zitten met data die gebruikt kan worden voor andere processen binnen het bedrijf.

Veel kassasystemen geven de mogelijkheid om deze te integreren met onder andere de boekhouding, waardoor je als ondernemer ontzettend veel tijd bespaard op het invoeren van de omzetten en cijfers, Het is zelfs mogelijk om rekeningen en facturen ook te verwerken in het kassasysteem, zodat alles vanuit 1 plek wordt beheerd en de boekhouding dan ook een stuk sneller gedaan kan worden en er bovendien altijd een live tussenstand te zien is met betrekking tot het reilen en zeilen van de financiële situatie binnen het bedrijf.

Verbeterde service en voorraadbeheer

Niet alleen voor de boekhouding, maar ook voor onder andere de keuken en de bar is een modern kassasysteem een absolute aanwinst. Door gebruik te maken van de data in het systeem voor het beheer van de voorraden, is het een stuk makkelijker om bestellingen te doen en worden de verspillingskosten op het gebied van bederfelijke waren aanzienlijk teruggedrongen.

Een kassasysteem zoals dat van Untill, heeft daarnaast vele voordelen op het gebied van het meten van de service, omdat deze zelf bijhoudt hoelang de bereidingstijden zijn en hierdoor ook wachttijden voor gasten makkelijker gemanaged kunnen worden en de bediening hierop in kan spelen, zodat de gasten altijd tevreden blijven.