B2C

Op een plantaardige manier het hart en bloedstelsel gezond houden met algenolie

Gezond leven lijkt soms steeds lastiger te worden want de voedingsindustrie is lang niet altijd even gefocust op de gezondheid, maar meer op goedkope productie en massa. Toch komt er gelukkig steeds meer aandacht voor het gezondheidsaspect en ook de invloed op de natuur en de planeet bij de ontwikkeling van diverse voedingsproducten.

Om ervoor te zorgen dat we alle nodige voedingsbronnen binnenkrijgen wordt er ook regelmatig gekozen voor aanvullende producten op de dagelijkse voeding, zoals plantaardige Omega 3 in de vorm van algenolie. Dit product is essentieel voor het lichaam en is daarnaast volledig diervrij en heeft geen negatieve impact op het milieu en de planeet.

Algenolie is net zo gezond als visolie

Omega 3 is een vetzuur dat vooral terug te vinden in vette vissoorten, in rood vlees en in sommige bladgroenten. Als aanvullend product op de voeding waren tot voor kort vooral concentraties gebaseerd op visolie erg populair, maar door verder onderzoek en het ontwikkelen van producten gebaseerd op algenolie begint het aantal plantaardige varianten gestaag toe te nemen in het assortiment van vele drogisten.

Er is tal van onderzoek gedaan naar het verschil in werking op de gezondheid tussen visolie en algenolie en dit heeft uitgewezen dat er geen verschil is en vegetarische Omega 3 minstens net zo efficiënt is als visolie. Het grootste effect op de gezondheid zit hem in het controleren en op peil houden van de vetgehaltes in ons bloed, wat erg belangrijk is voor de gesteldheid van onze hart en bloedvaten. Daarnaast zijn deze vetzuren ook goed voor de hersenen en het gezichtsvermogen.

Capsules zorgen voor altijd de juiste dosis algenolie

Plantaardige Omega 3 wordt op steeds meer plekken verkocht. De meeste mensen kopen dit dan ook bij de drogist of online in een van de vele webshops. De algenolie wordt vrijwel altijd verkocht in capsule vorm, wat in principe de meest efficiënte manier is. De capsules zijn namelijk zeer eenvoudig in te nemen met wat drinken en zijn vooraf gedoseerd, zodat je altijd de juiste hoeveelheid inneemt.

Na inname lost de capsule op in de maag en wordt de algenolie door het lichaam verder verwerkt. Sommige mensen hebben cholesterolverlagers nodig, maar kunnen soms deze producten niet gebruiken door eventuele bijwerkingen of allergieën. In dit geval is algenolie een goed alternatief dat ook een cholesterolverlagende werking kan hebben.