Webwinkels

Paardrijkleding voor kinderen kopen

Paardrijkleding voor kinderen kopen

Je kind gaat op paardrijden!  Nu nog 1 ding: paardrijkleding kopen. Alleen, waar moet je aan denken? Wat heb je nodig om te gaan beginnen met paardrijden? Ruiterkids wil je hier graag bij helpen en heeft daarom wat items op een rijtje gezet die niet mogen ontbreken bij een ruiteroutfit voor je kind.

Veiligheid paardrijden met een paardrijcap

Het allerbelangrijkste van de outfit: een paardrijcap. Het dragen van een paardrijcap is verplicht bij alle maneges. Alle caps die Ruiterkids verkoopt voldoen aan de laatste veiligheidseisen. En ze zijn verstelbaar, dus ze kunnen langere tijd mee.
Een paardrijcap moet niet te los of te strak zitten. Zit een cap te los dan kan verschuift deze tijdens het rijden of valt van het hoofd bij een val. Dat is natuurlijk juist niet de bedoeling! Zit een paardrijcap te strak dan krijg je daar hoofdpijn van. Neem even de tijd om de cap goed af te stellen bij je kind.

Kinder paardrijbroeken

Een paardrijbroek moet comfortabel zitten en goed aansluiten. De meeste van onze paardrijbroeken zijn van zachte stof en zeer elastisch. Voor de zomer kun je kiezen voor een rijlegging. Een rijlegging is van dunnere (maar uiteraard wel sterke) stof die sneldrogend is. Verder kun je nog kiezen uit een siliconen zit of stoffen zit. Het voordeel van siliconen is dat het stabieler is in het zadel en je kind minder schuift.

Paardrijlaarzen voor kinderen

Paardrijlaarzen hebben een gladde zool en een hakje. Zo kunnen de beugels makkelijk afglijden bij een val. Rubberen rijlaarzen zijn prima om mee te beginnen. Ze hebben geen onderhoud nodig dus lekker makkelijk!

Dit zijn de meeste belangrijke items om veilig te gaan starten met paardrijden. Natuurlijk kun je de paardrijoutfit van je kind nog uitbreiden met een leuk paarden shirt, paardrijhandschoenen, rijzweepje en paardrijsokken.

Shop bij Ruiterkids alle paadrijkleding voor je kind en laat die eerste paardrijles dan maar komen!