B2C

Tips voor het verwijderen van een tattoo

Het verwijderen van een tatoeage is niet veel anders dan het zetten van een tatoeage in de eerste plaats. Dat wil zeggen, er is meer dan één manier om het te doen en welke methode je ook kiest, het zal waarschijnlijk een litteken achterlaten. Nu we het toch over verschillende methodes hebben, wist je dat sommige mensen hun tatoeages thuis verwijderen, of het op zijn minst proberen? Voordat je helemaal zelf aan de slag gaat met het verwijderen van tatoeages, raadpleeg eerst een arts en overweeg je opties.

Uiteindelijk zijn er drie verschillende manieren om een tatoeage te verwijderen: laserchirurgie, chirurgische verwijdering, en huismiddeltjes. Als je geld over hebt en je hebt een tatoeage waar je spijt van hebt, dan kunnen we je wat tijd besparen door je laserverwijdering aan te bevelen, de beste methode van de drie. Dat gezegd hebbende, Google niet zomaar “laser tatoeage verwijdering” en boek een afspraak met de dichtstbijzijnde specialist, omdat laserchirurgie kan variëren in termen van kwaliteit en resultaat – daarover later meer.

Aan de andere kant van het spectrum staan huismiddeltjes, die nu populairder zijn dan ooit tevoren. Echter, voordat je tatoeage verwijdering in je huis of appartement toepast, zul je zeker willen lezen wat werkt en wat niet (spoiler alert: de meeste methoden werken niet). Het laatste wat je wilt als je iets verwijdert waar je spijt van hebt, is dat je iets anders creëert waar je spijt van krijgt. Inderdaad, wie had ooit gedacht dat het verwijderen van tatoeages thuis gevaarlijk en grotendeels ineffectief zou zijn? Stel je voor.

Maar we lopen op de zaken vooruit, net zoals jij dat deed toen je die tatoeage liet zetten (grapje – we veroordelen je niet). Laten we beginnen met het uitgangspunt dat je een tatoeage hebt waar je spijt van hebt en van daaruit verder gaan.

Wat kun je verwachten van tatoeage verwijdering

Niets is hetzelfde als het gaat om tatoeages en tatoeage verwijdering. Zelfs wanneer je te maken hebt met dezelfde algemene procedure (d.w.z. laser verwijdering), zullen variaties in zowel de technologie als de tatoeage verschillende resultaten opleveren. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden:

Bepaalde kleuren zijn moeilijker te verwijderen dan andere

Over het algemeen zijn kleuren als rood, blauw en zwart het makkelijkst te verwijderen, terwijl oranje, geel, roze, paars en bruin moeilijker te verwijderen zijn. De moeilijkst te verwijderen inkttinten zijn groen, lichtblauw, groenblauw en eigenlijk alle neonkleuren. Dit gezegd zijnde, moderne laser technologieën pakken naar verluidt vrijwel elke kleur met gelijke efficiëntie aan.

Tip: Tattoo verwijderen Rotterdam | Tattoo No More voor tatoeage weg laseren

Hoe beter de tattoo, hoe moeilijker hij te verwijderen is

Je hebt een hele maand gezocht naar de beste tattoo artiest en daarna nog een maand op de wachtlijst gestaan. Eindelijk heeft hij of zij je een tattoo gegeven en is hij of zij helemaal Salvador Dali geworden, en heeft hij of zij je vlees veranderd in een oogverblindend tapijt. Het goede nieuws is dat je waarschijnlijk geëindigd bent met een hele mooie tattoo. Het slechte nieuws is dat je tatoeage veel moeilijker te verwijderen zal zijn dan een amateur-tatoeage, die meestal niet zo diep in de huid zit.

Houd je tattoo dicht bij je hart

Nee, we bedoelen niet dat je iets betekenisvols moet nemen, al kan het geen kwaad. Volgens experts is een tatoeage gemakkelijker te verwijderen naarmate hij dichter bij je hart of grotere bloedvaten zit. Als zodanig zijn knokkels, handen, voeten en enkels het moeilijkst te verwijderen.