B2C

Waarom een e-scooter?

Elk jaar verrijkt het wereldwijde assortiment aan vervoersmiddelen, van fietsen tot auto’s. Wanneer we dagelijks over straat lopen, merken we op dat ook steeds meer mensen – vooral jongeren- een e- scooter aanschaffen bij webshops zoals Fast Furious Scooters. Het is gemakkelijk, toegankelijk, en betaalbaarder dan een auto. Maar welke andere voor-en nadelen schuilen er achter?

Wat is een e-scooter?

Na de Tweede Wereldoorlog werden scooters voor het eerst actief gebruikt, door zijn efficiëntie en betaalbaarheid tegenover andere vervoersmiddelen. De bekendste scooters toen waren de Heinkel en Vespa, die tot vandaag nog altijd aangekocht worden. Wanneer de auto meer bereikbaar werd voor de gewone burger, verdwenen de klassieke scooters voor een tijdje, en werden uiteindelijk weer actief gebruikt.

Tegenover toen, zijn de modellen sterk geëvolueerd, en maakten we inmiddels kennis met een nieuwe soort scooter: de e-scooter, of elektrische scooter.

Een e-scooter is een scooter aangedreven door een elektrische motor, in plaats van benzine. Vele mensen stappen tegenwoordig over van benzine- naar elektrische scooter, namelijk door zijn eindeloze voordelen tegenover de klassieke scooter.

Voor-en nadelen

Zuinigheid

Een e-scooter is zuiniger op verschillende vlakken. Doordat hij 100 procent wordt aangedreven door elektriciteit, is er niet langer nood aan benzine, en dit bespaart u dus veel geld uit. Zo is er dus ook minder uitstoot van CO2, wat bijdraagt aan een mooie planeet. Klassieke scooters zijn bewezen om erg vervuilend te zijn: bijna even schadelijk als een auto. De gemiddelde uitgave aan benzine voor scooter-gebruikers ligt tussen de 70- en 120 euro per maand, wat mooi uitgespaard is.

Aanschaf

De aanschaf van de scooter zelf is echter wel duurder dan zijn voorganger. De prijs varieert van 350 euro tot meerdere duizenden euro’s, wat duidelijk meer is dan een klassieke scooter. Als we het volledige verschil in prijs -benzine en aanschaf inclusief- bekijken, ondervinden we echter dat de e-scooter nog steeds zuiniger is, door zijn eenmalige aanschafprijs.