B2B

Waarom online marketing bureau Haarlem inschakelen?

Als ondernemer is het van groot belang dat je klanten werft. In het verleden deed je dit via offline marketing methodes, maar tegenwoordig werkt dit minder goed. Alles gaat tegenwoordig via het internet en waarschijnlijk zijn je concurrenten ook te vinden op het internet. Deze hebben allemaal een website en daarom is het van belang dat je zelf ook een website laat bouwen voor je onderneming. Aan alleen een website heb je weinig en dat komt doordat de website wel gevonden moet worden op het internet. Daarnaast moet je je producten en diensten promoten via het internet en hiervoor is online marketing nodig. Als ondernemer kan het moeilijk zijn om zelf een online marketing strategie op te zetten. Zit je onderneming in Haarlem? Schakel dan online marketing bureau Haarlem in, maar wat doet deze precies? Lees het hieronder grondig door.

Welke werkzaamheden voert een online marketing bureau Haarlem uit?

Een online marketing bureau Haarlem is, zoals je kunt verwachten een bedrijf dat gespecialiseerd is in online marketing. Online marketing is een speciale tak van de algemene marketing en is super belangrijk. Binnen de online marketing zijn er verschillende richtingen en onderdelen. Een professioneel online marketing bureau Haarlem heeft de kennis om samen met je onderneming een passende strategie te bepalen. Een van de belangrijkste onderdelen die ze aanpakken is de SEO van je website. Je wilt namelijk vindbaar zijn in de zoekmachine van Google en SEO zorgt daarvoor. SEO bestaat uit 200 verschillende factoren, wanneer deze goed zijn toegepast ziet Google meer waarde in je website. Met deze waarde schiet je website omhoog in de zoekresultaten van Google, waardoor je meer bezoekers op je website kunt verwachten. 

 

Het inschakelen van een online marketing bureau Haarlem moet je daarom niet zien als een kostenpost. Zo is het een investering die je doet in je onderneming, zodat deze verder kan uitgroeien. Naast SEO bieden de meeste online-marketingbureaus ook online adverteren aan en valt dit onder SEA. Zo kan een online marketing bureau Haarlem eenvoudig een succesvolle Google Ads campagne opzetten en uitvoeren. Ook kunnen ze de social media marketing van je onderneming doen en content marketing. Wel is het van groot belang dat je je budget en de doelgroep bepaald. Op deze manier hebben de campagnes meer kans op slagen en sta je niet voor onverwachte kosten.

Meet de resultaten

Als je aan de slag gaat met een online marketing bureau Haarlem, is het belangrijk dat je de resultaten meet. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat de campagne werkt en dit kan komen door de concurrentie. Sommige onderdelen van online marketing zijn makkelijk meetbaar, terwijl dat niet het geval is met andere onderdelen. SEA is bijvoorbeeld eenvoudig te meten, omdat je dit kunt zien in Google Analytics. Met SEO is dit ook eenvoudig en je kunt kijken of er vooruitgang zit in de positie van je website. Met andere zaken kan dit wat moeilijk zijn en zou je eventueel aan het marketing bureau kunnen vragen wat de resultaten precies zijn. Zijn de resultaten slecht? Vervelend, maar kijk dan goed samen met het marketingbureau wat er aangepast moet worden.