Webwinkels

Werken met de wichelroede

Als je een wichelroede kopen wilt, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet hoe je een wichelroede moet gebruiken. (de juiste spelling is overigens geen wiggelroede maar wichelroede). Lees hieronder de uitgebreide instructies. Veel plezier met lezen want het gaat hier echt om een unieke tool!

Wichelroedelopen met L-roedes

Hoewel L-roedes kunnen worden gebruikt om de traditionele reacties van een pendel te verkrijgen (ja/nee/misschien), worden ze voornamelijk gebruikt voor:
  • het vinden van water, mineralen en Leylijnen
  • het vinden van verloren objecten
  • het meten van iemands auraveld en de individuele chakra’s
Een L-roede met een verhouding van 3 tot 1 (lange zijde/handgrepen) heeft een optimale balans. L-roedes worden meestal gemaakt van koper of messing en hebben plastic of koperen huls over de handgrepen. Hierdoor kan de roede gemakkelijk draaien.

Roedes vasthouden en balanceren – de Uitgangspositie

Houd de roedes stevig maar niet te strak vast, met de wijsvinger ongeveer 2 cm van de handgrepen af. Houd een roede in elke hand, met de armen gebogen in een hoek van 90 graden en de uiteindes van je lichaam af, parallel aan de grond. Misschien vind je het makkelijker om de roedes te stabiliseren door je armen dicht bij je lichaam te brengen, met je ellebogen tegen je middel gedrukt.

Bepaal je Vind-positie

Beslis wat jouw Vind-positie markeert: roedes die zich kruisen (een X vormen) of wijd openen (een horizontale lijn vormen) bij het vinden van een item. Beide methoden werken, als je het maar vooraf bepaalt. Na het bepalen van je Vind-positie, ben je klaar om te beginnen met wichelroedelopen. Hopelijk vond je de bovenstaande instructies interessant en heb je weer nieuwe dingen gelezen en geleerd. Eén ding is zeker; de wereld zit vol wonderen en er valt veel te ontdekken!